Izetbegović: Čine nepravdu mojoj Sebiji, sada smo još tvrdoglaviji

GS
Izetbegović: Čine nepravdu mojoj Sebiji, sada smo još tvrdoglaviji

TUZLA - Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sinoć se pojavio na iftaru u Tuzli i pred prisutnima napao Republiku i njene zvaničnike, te naveo da zbog Osmana Mehmedagića Osmice i „nepravde“ prema njegovoj supruzi Sebiji neće biti potpisana odluka o imenovanju Vlade FBiH.

- Došao mi je jedan ambasador i pitao da li smo promijenili stav. Rekao sam da jesmo. Nakon što su Mehmedagića stavili na crnu listu i kako su počeli da rade nepravdu mojoj  Sebiji sada smo još tvrdoglaviji i nema govora da Lendo potpiše - rekao je Izetbegović.

Izetbegović je opet Republiku Srpsku nazvao "genocidnom tvorevinom" i rukovodstvo optužio da su "napravili udruženi zločinački podvig".

Okupljeni su aplauzom pozdravili Izetbegovićev govor.

Potpredsjednik FBiH Refik Lendo odbija da potpiše Odluku o imenovanju federalne vlade koju je donijela predsjednik FBiH Lidija Bradara.

Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo donela je juče zvaničnu odluku da Univerzitet u Sarajevu (UNSA) poništi diplomu doktora medicinskih nauka direktorki Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo i Izetbegovićevoj suruzi Sebiji Izetbegović.

Senat UNSA je u martu odlučio da Sebiji Izetbegović poništi zvanje magistra, dok je prije nekoliko dana donio odluku da joj se oduzme zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu.

Vlada SAD sankcionisala je prije 20-ak danaOsmana Mehmedagića Osmicu, bivšeg direktora Obavještajno bezbjedonosne agencije (OBA) BiH jer je „zloupotrijebio BH Telekom u korist SDA, odnosno ovu kompaniju koristio za prikupljanje mobilnih aktivnosti političara koji nisu povezani sa SDA“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana