Iz DEMOS-a odgovorili na optužbe da nisu radili za Šobota

GS
Iz DEMOS-a odgovorili na optužbe da nisu radili za Šobota

BANjALUKA - Nakon Ujedinjene Srpske, i iz DEMOS-a su se oglasili povodom optužbi iz SNSD-a da u Banjaluci nisu radili za njihovog kandidata Nikolu Šobota, koji je u izbornoj trci ubjedljivo izgubio od PDP-ovog Draška Stanivukovića.

Podsjećamo, lider najveće partije u Srpskoj, Milorad Dodik, poručio je nedavno da Šobot ima zbir glasova SNSD-a i SPS-a, dok su glasovi ostalih koalicionih partnera sa republičkog nivoa detektovani u zbiru Stanivukovićevih glasova.

To su demantovali iz Socijalističke partije, dok je lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić za "Glas Srpske" potvrdio da u Banjaluci nisu radili niti za jednog kandidata.

- Mi smo kao stranka ostvarili rast. Tako gdje smo mi podržali SNSD, tu su i dobili gradonačelnike. U Banjaluci se to nije desilo, ali naši glasovi nisu odlučivali o gradonačelniku, već drugi faktori tako da ne vidim da su bilo kakvom analitikom mogli doći do zaključka da je Nikola Šobot izgubio radi nas, SP-a i DEMOS-a – kazao je Stevandić.

Danas su se oglasili i iz DEMOS-a.

- Kao što vam je poznato naš gradski odbor je upućivao nekoliko puta poziv da se dogovori sa SNSD-om oko podrške kandidatu, međutim ta rijaliti politika unutar gradske organizacije SNSD-a nije prihvatila i naš poziv nije naišao na razumijevanje, tako da DEMOS u Banjaluci nije i to je vidljivo i jasno da nismo podržavali, mada vjerujem da je većina članova podržalo kandidata SNSD-a, ali propagandu ni za kog nismo radili - naveo je predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović.

On, ipak, vjeruje da se koalicija sa republičkog nivoa može "preslikati" i na banjalučki parlament.

- Mislim da je u Banjaluci zrela situacija da skupštinsku većinu komotno ima politička grupacija koja čini vlast i na nivou Republike Srpske i da bi to bila jedna stabilna skupštinska većina, sve drugo bi bilo eksperimentisanje. Još niko nije pokušao da napravi većinu", ističe Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana