Iz Bolnice u Čačku otpušteno četvoro Zvorničana, i preostali van životne opasnosti

Milijana Latinović
Iz Bolnice u Čačku otpušteno četvoro Zvorničana, i preostali van životne opasnosti

ČAČAK - Od ukupno sedam pacijenata iz Zvornika koji su nakon jučrašnje nesreće u Ovčar Banji hospitalizovani u Opštoj bolnici Čačak, četvoro je pušteno na kućno liječenje.

Rekla je to za "Glas Srpske" portparolka te zdravstvene ustanove Jelena Knežević, podsjetivši da je u bolnicu stiglo desetoro povrijeđenih, te da je troje premješteno u Spinalni centar Instituta za ortopediju i ortopedske bolesti "Banjica"  u Beogradu.

- Oni su upućeni tamo zbog teških povreda kičme i vrata. Ova tri pacijenta koja su ostala kod nas su zadržana na daljoj opservaciji, svi su stabilni i izvan životne opasnosti – rekla je Kneževićeva.

Grupa od 114 Zvorničana je sa dva autobusa kompanije „Euro Petrol Ojl“ trebala sinoć da stigne na večernju molitvu u manastir Đunis, uoči današnjeg praznika Pokrova Presvete Bogorodice.

Pokloničko putovanje su kao i ranijih godina organizovale crkvene opštine Čekopek i Zvornik,  a u planu puta bio je i manastir Jovanje gdje se nesreća dogodila kada je više od dvadesetak ljudi istovremeno prelazilo most koji godinama nije u funkciji.

Sajla se otkačila i most je pao a sa njim su u Zapadnoj Moravi završili i svi oni koji su se tog trenutka našli na mostu. Dvije žene su poginule, a 10 vjernika je hospitalizovano u Opštu bolnicu u Čačku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana