Ivetić: Srbija nastavlja da pomaže Srbe u Odžaku

M.M.B.
Ivetić: Srbija nastavlja da pomaže Srbe u Odžaku

BEOGRAD - Srpsko građansko udruženje „Posavina“ iz Odžaka učestvovalo je u Beogradu na već tradicionalnom Sajmu krajiških udruženja i prijatelja, a tim povodom dogovoreni su i novi projekti koje Srbija planira realizovati u Posavskom kantonu.

Predsjednik Srpskog građanskog udruženje „Posavina“ Damir Ivetić rekao je da ovakve manifestacijama služe za početak dobre saradnje sa raznim institucijama, ali i nastavak već uspostavljene saradnje.

- Ovom prilikom produbljena je saradnja sa vojvođanskim Fondom za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu na čijem je čelu Aleksandar Đedovac. Takođe, ovo je bila prilika za razgovor sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem - kazao je „Glasu Srpske“ Ivetić.

Naglašava da je dogovorena saradnja na polju kulture kroz nabavku 1.000 knjiga i otvaranje biblioteke u sklopu Srpske kuće u februaru 2025. godine.

-Zahvalnost za ovaj saradnju dugujemo najviše zamjenici pokrajinskog sekretara za kulturu Vojvodine Jeleni Dobrović Bojanović. Pored toga, dogovorena je dalja pomoć za studente, učenike ali i socijalno ugroženo stanovništvu od strane vojvođanskog Fonda - kazao je Ivetić.

Osvrnuo se i na razgovor sa premijerom Srbijom, koji je, kako navodi obećao konkretnu pomoć u narednom periodu za izgradnju vodovodne mreže u Mjesnoj zajednici Novi Grad.

- Ono što je važno napomenuti je da  srpski narod na predstojećim lokalnim izborima mora da zadrži svoje prisustvo u lokalnom parlament, kako bi ovi dogovoreni projekti i njihova realizacija imali smisla u budućnosti - zaključio je Ivetić, koji je i odbornik SNSD-a u Skupštini opštine Odžak. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana