Ivan Lasić imenovan u koordinaciono tijelo za Trgovsku goru

Srna
Foto: Linkdin

SARAJEVO - Savjet ministara imenovao je danas direktora Agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost BiH Ivana Lasića za člana Koordinacionog tijela BiH za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore.

Lasić je imenovan umjesto Marinka Zeljke.

Članovi Koordinacionog tijela BiH za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovske gore su ministri nadležni za područje okoline, te direktori u resoru radijacione i nuklearne bezbjednosti.

Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, Savjet ministara donio je na današnjoj sjednici odluku o formiranju Savjetodavnog vijeća za implementaciju Proširenog parcijalnog sporazuma Savjeta Evrope o uspostavi kulturnih ruta za BiH.

U Savjetodavno vijeće imenovani su predstavnici nadležnih institucija za područje kulture na nivou BiH, Republike Srpske i Federacije BiH, Brčko distrikta i 10 kantona.

Zadatak Savjetodavnog vijeća je implementacija Proširenog parcijalnog sporazuma te razmatranje inicijativa za pristupanje postojećim kulturnim rutama i eventualnom kandidovanju novih ruta, saopšteno je iz Svajeta ministara.

BiH je 2016. godine pristupila ovom sporazumu, koji nastoji oblikovati zajednički kulturni prostor razvojem kulturnih ruta, s ciljem podizanja svijesti o nasljeđu, obrazovanju, umrežavanju, kvalitetnom i održivom prekograničnom turizmu i drugim srodnim đelatnostima.

Danas je usvojena informacija Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara o statusu Projekta digitalizacije javnih radio-televizijskih servisa u BiH.

Potpisivanjem Ugovora o nabavci opreme za digitalni prenos i emitovanje za realizaciju Projekta digitalizacije Javnih RTV servisa u BiH 3. januara 2024. godine počeo je teći rok od 510 dana za puštanje cjelokupnog sistema u rad.

Završetkom druge faze ovog projekta krajem ove godine biće omogućeno praćenje zemaljske televizije putem novog digitalnog signala u većem dijelu BiH.

Usvojen je i izvještaj o radu Multisektorske radne grupe za praćenje implementacije Konvencije Savjeta Evrope o krivotvorenju medicinskih proizvoda i sličnim krivičnim đelima koja predstavljaju prijetnju javnom zdravlju za 2023. godinu.

BiH putem ranije imenovanih multisektorske radne grupe i nacionalne kontakt-tačke u Odboru predstavnika zemalja članica Savjeta Evrope kontinuirano sprovodi aktivnosti u skladu sa zaduženjima iz Operativnog plana, navodi se u saopštenju.

Danas je usvojena i informacija Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara o preduzetim koracima za rješavanje diskriminacije stranih farmaceutskih kompanija u vezi s esencijalnim listama lijekova na kantonalnom niovu, i to u Kantonu Sarajevo, Unsko-sanskom, Hercegovačko-neretvanskom i Livanjskom kantonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana