Istraga terorističkog napada vodi do vehabijske mreže?

GS
Istraga terorističkog napada vodi do vehabijske mreže?

Policija utvrđuje sve okolnosti terorističkog udruživanja Miloša Žujovića (25), koji je juče samostrelom ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela, i Igora Despotovića, koji je uhapšen juče u policijskoj akciji nakon likvidacije Žujovića.

Prvo je uhapšen Igor Despotović (25) kao saradnik Miloša Žujovića, kojeg je napadnuti žandarm likvidirao nakon napada koji se dogodio juče oko 11 časova ispred Ambasade Izraela u Beogradu, piše Blic, javlja Srpska info.

Kako saznaje Blic, Žujović, koji je postao vehabija i promjenio ime u Salahudin, i Despotović, koji je već osuđivan za djela povezana sa terorizmom imali su konstantnu i dugu komunikaciju iz koje je jasno vidljivo kako su isplanirali svaki korak terorističkog napada ispred ambasade Izraela u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je danas saopštio da je pored Despotovića uhapšen i Kemal Begović, nakon što je na više lokacija širom Srbije izvršen pretres.

– Postoje ljudi koji pripadaju vehabijskom pokretu. Kada pogledate šta je u stanovima tih ljudi, vidite da su pripadnici ekstremista. Treba pronaći adekvatnu vezu između aktivnosti vehabija i konkretnog događaja – rekao je Ivica Dačić za RTS.

On je naveo da je kod jedne osobe pronađen snimak na kojem se zaklinje na vjernost terorističkoj organizaciji “Islamska država”.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić donio je odluku poslije jučerašnjeg terorističkog napada o proglašenju crvenog nivoa bezbjednosnih pretnji od terorizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana