Ispred Suda i Tužilaštva BiH postavljeni transparenti sa uvredljivim porukama Srbima

GS
Foto: RTRS

SARAJEVO - Ispred Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu danas su okačeni transparenti sa uvredljivim porukama Srbima.

Na transparentima je pisalo „Sljedeći put nećete morati lagati da smo vas otjerali iz Sarajeva i okoline“ i „Četnici su najveće kukavice“, prenosi RTRS.

Transparenti su zakačeni sa vanjske ograde dvorišta Suda i Tužilaštva BiH.

U večernjim satima na lice mjesta su izašli pripadnici policije kantona Sarajevo, a oko 20.30 sati je ženska osoba uklonila transparente.

Prije samo nekoliko dana Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH podnio je zahtjev za održavanje mirnih protesta ispred Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu kako bi iskazali nezadovoljstvo radom pravosuđa BiH.

Protesti su inicirani zbog podizanja optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića koji je federalni MUP, nakon višednevnog maltretiranja i izmišljanja zahtjeva koje organizatori moraju ispuniti, odbio.

Njihovo obrazloženje za odbijanje pomenutog zahtjeva je bilo da postoji prijetnja po bezbjednost. Međutim, nakon što su mirni protesti organizovani na međuentiteskim linijama u Doboju, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju jedna grupa Srba napadnuta je, ni manje ni više, nego u federalnom Jelahu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana