Isak: MUP Srbije dolazi u skladu sa zakonom, ne prepadajte narod

GS
Foto: Srna

Policajci iz Srbije dolaze u Bosnu i Hercegovinu u skladu sa zakonom i ranije potpisanim sporazumom, kazao je za N1 federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

Nakon najava da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije od 22. jula do 1. septembra biti raspoređeni u Banjaluci, Foči i Trebinju, uslijedile su žestoke reakcije, prije svih iz SDA i DF-a.

Isak je ovakve poteze nazvao politikanstvom, te je pozvao domaće političare da “prestanu prepadati narod u Bosni i Hercegovini”.

“Svi dobro znama da postoji taj sporazum, da je policija iz Federacije odlazila u susjedne države. Nedavno je policija iz Sarajeva radila u Hrvatskoj. Tako da je sve ovo u skladu sa zakonom i ovo se sve radi na zakonit način”, istakao je Isak.

Problem je što oni koji su potpisivali ove sporazume, dodao je Isak, sada najviše dižu tenzije i prepadaju građane.

“Mislim da im ovo nije dobar način iz razloga jer tako prepadaju i svoje porodice, koje žive u BiH. Građani su sigurni, niko ništa ne može uraditi na prostoru BiH bez saglasnosti vlasti”, naveo je za N1 Isak.

Na kraju je još jednom podsjetio kako je i policija iz FBiH radila na teritorijama drugih država i da građani, posebno zbog toga što je izborna godina i podižu se tenzije, ne nasjedaju na izjave pojedinih političara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana