Intervjui sa kandidatima za direktora SIPA 9. septembra, Đulum i dalje favorit

Agencije
Intervjui sa kandidatima za direktora SIPA 9. septembra, Đulum i dalje favorit

Intervjui sa kandidatima za direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) biće obavljeni u ponedjeljak, 9. septembra, a istog dana biće utvrđena i rang-lista. 

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH obaviće intervjue sa kandidatima koji su se prijavili i koji ispunjavaju uslove konkursa a riječ je o sedam osoba. Među njima je i aktuelni direktor Darko Ćulum, koji je pretendent za pomenutu poziciju i u naredne četiri godine.

Na intervju dolazi i šef policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, zatim Vlado Jovanić, službenik Uprave za policijsku podršku MUP-a Srpske, Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj, Ljubiša Pandurević, načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA u Banjaluci, Milosav Savković, načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Srpske, te Zoran Savić iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. 

Nezavisni odbor će istog dana utvrditi rang-listu pet uspješnih kandidata koja će biti proslijeđena ministru bezbjednosti BiH Nenadu Nešiću, koji predlaže novog direktora SIPA Savjetu ministara BiH.

Aktuelnom direktoru SIPA Darku Ćulumu, kojeg je Savjet ministara imenovalo 2020. godine, mandat je istekao 14. jula. 

Prema pojedinim informacijama, Ćulum je i dalje glavni favorit za ovu poziciju jer se radi o profesionalnom policijskom službeniku sa velikim iskustvom i čovjeku bez mrlje u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana