Imenovane sudije i tužioci

Srna
Imenovane sudije i tužioci

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH donio je odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH, koji će na dužnost stupiti 3. januara 2024. godine.

Tokom drugog dana sjednice Savjeta na pozicije sudija Osnovnog suda u Banjaluci imenovani su Tatjana Čorni, Marko Pisarević, Dejana Tepić i Lana Jusufbašić, saopšteno je iz VSTS-a.

Na pozicije tužilaca tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva imenovani su Admir Alispahić, Amra Ibraković i Kemal Sinanović.

Na pozicije stručnih saradnika u opštinskim sudovima imenovani su Sabina Skrobo u Bugojnu, Edina Zahirović u Tešnju, Emira Ćehajić u Cazinu, Nemanja Tomić u Livnu, a Damir Arnautović u Opštinskom sudu u Zavidovićima.

Pri donošenju odluke o imenovanju, u obzir su uzeti kriterijumi poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima, sposobnosti da savjesno i odgovorno obavlja dužnosti, odnos sa radnim kolegama, ponašanje van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda.

"Pri imenovanju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana