Ilić: Na skupu podrške Dodiku i Lukiću pokazati jedinstvo

Srna
Ilić: Na skupu podrške Dodiku i Lukiću pokazati jedinstvo

BANjALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić rekao je da je najavljeni skup podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Milošu Lukiću u aktuelnim političkim prilikama neminovnost koja će pokazati zajedništvo i jedinstvo.

-Lično ću prisustvovati tom skupu. Smatram da će veliki broj građana doći i bez obzira na to što dolazim iz Banjaluke drago mi je kada vidim da se okupljamo i u drugim dijelovima Republike Srpske i BiH. Smatram da ne bi trebalo da dođe do bilo kakvih problema  rekao je Ilić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je napomenuo da bi bilo kakve opstrukcije ili zabrane skupa predstavljale kršenje osnovnih ljudskih prava.

-Ne mislim da ima potrebe, niti da treba da dođe do takvih stvari. U svakom slučaju, potpuna podrška ovom skupu - naveo je Ilić.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović u četvrtak, 24. avgusta, podnio je zahtjev za održavanje mirnog skupa ispred zgrade Tužilaštva BiH kako bi ovoj pravosudnoj instituciji ukazali da treba da prekine sa političkim optužnicama, prvenstveno protiv Dodika i Lukića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana