Ilić „Glasu“ rekao za koju će se skupštinu opredijeliti, otkrio i "sudbinu" Amidžića

Marijana Miljić Bjelovuk
Ilić „Glasu“ rekao za koju će se skupštinu opredijeliti, otkrio i "sudbinu" Amidžića

BANjALUKA - Definitivno sam na današnji dan bliži mandatu poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske nego odbornika u Skupštini grada Banjaluka, rekao je „Glasu Srpske“ Mladen Ilić iz SNSD-a koji je na u nedjelju održanim lokalnim izborima dobio povjerenje građana za odbornika u skupštini najvećeg grada u Srpskoj.

Ilić, koji je i poslanik SNSD-a u republičkom parlamentu, navodi da još uvijek na stranačkim organima nije razgovarano gdje će, odnosno da li će ostati u NSRS ili će biti odbornik u parlamentu grada Banjaluka.

- To su stvari koje interno u sklopu političke partije dogovorimo i tako će biti i ovaj put. Moja ideja od početka je bila da pokušam prisustvom na listi poboljšati rezultat partije unutar Banjaluke. Najrealnija je opcija da ostajem u Narodnoj skupštini Srpske, što znači da ću vratiti mandat koji sam osvojio na lokalnim izborima - rekao je Ilić.

Osvrćući se na "sudbinu" Srđana Amidžića, koji je takođe izabran za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, a koji trenutno ministar finansija i trezora BiH, naveo je da je trenutna funkcija koju obavlja Amidžić na nivou BiH mnogo bitnija nego da bude odbornik.

- Međutim, to su neke stvari koje uopšteno dogovaramo na organima stranke, tako da će biti i ovaj put. Ovo su moji stavovi na današnji dan i mislim da se ništa po tom pitanju neće promijeniti – zaključio je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana