Igor Dodik: Spajić nakon Eskobara dobio amneziju

Tanjug
Igor Dodik: Spajić nakon Eskobara dobio amneziju

Organizacioni sekretar SNSD-a Igor Dodik odgovorio je crnogorskom premijeru Milojku Spajiću na tvrdnju da je Dan Republike Srpske neustavni praznik.

Igor Dodik je na društvenoj mreži Iks napisao da je sa Spajićem imao jako korektan odnos i da mu je pomogao da, kako kaže, "digne stranačku infrastrukturu u Crnoj Gori".

"Dolazio je u Banjaluku da podrži Dan Republike Srpske i divio se kako se borimo sa svim, nakon Eskobara dobije amneziju i izjavi kako je dan Srpske neustavan", napisao je Igor Dodik.

Spajić je u petak boravio u Briselu, gdje je u Centru za evropsku politiku (EPC) imao brifing na temu: „Nova vlada, novi izgledi? Oživljavanje nastojanja Crne Gore za pristupanje EU”.

Jedno od pitanja prisutnih bilo je i odlazak šefa Kabineta predsjednika Skupštine, kao i funkcionera Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije na, kako su naveli, neustavni Dan Republike Srpske (9. januar). 

Kako su prenijele podgoričke Vijesti, muškarac koji je postavio pitanje je konstatovao da je "proslava neustavnog praznika u suprotnosti sa evropskim vrijednostima i vladavinom prava, sa čime se Spajić saglasio".

"Nema dileme da želimo poštovati teritorijalni integritet BiH. Ne želimo da ugrozimo našeg divnog susjeda, sa kojim imamo sjajne odnose....", naveo je, između ostalog, Spajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana