Marš u Bužimu održan i ove godine uz uniforme i ratne zastave VIDEO

GS
Marš u Bužimu održan i ove godine uz uniforme i ratne zastave
Foto: Skrinšot | Marš u Bužimu održan i ove godine uz uniforme i ratne zastave

BUŽIM - Prikazi ratnih uniformi, okupljanja bošnjačkih udruženja uz poklike "Alahu Ekber" i ljudi sa zelenim beretkama i ove godine su bili dobro poznate ikonografije marša u Bužimu.

Marš za obilježavanje godišnjice akcije "Munja", koji je proteklih godina naišao na veliku osudu, opet je ponovljen i po svemu sudeći malo šta se promijenilo

Ratni veterani s ratnim zastavama, uzvikivali su ratne povike, uz uvrede na račun Srba i Republike Srpske, koju su nazvali "genocidnom tvorevinom", a primjetan je bio i veći broj djece koja su nosila zelene beretke i zastave RBiH.

Obilježavanju su prisustvovali gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović, ministar za boračka pitanja u Vladi USK Samir Jašaragić, kao i načelnik opštine Bužim.

"Nije bila uzaludna borba za domovinu. Kako je rekao gospodin Halitović, poslije devetog (prim. aut. Dan Republike Srpske) dođe 11. (prim. aut. godišnjica akcije Munja) i oni su toga svjesni. Nisu toga svjesni, imali bi još više parada i bog zna šta bi se dešavalo u našoj domovini BiH" rekao je načelnik Bužima Mersudin Nanić.

Nanić je ovo obilježavanje nazivao dostojanstvenim, mada je prošle godine pokrenuta istraga u Tužilaštvu BiH upravo zbog dešavanja u Bužimu

Snimci su objavljeni na Fejsbuk stranici Udruženja Nanićevi Bužimljani.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana