I dalje traje borba sa požarom u NP "Sutjeska", čekaju se helikopteri iz Srbije (VIDEO)

Srna
I dalje traje borba sa požarom u NP "Sutjeska", čekaju se helikopteri iz Srbije (VIDEO)

ISTOČNO SARAJEVO - Danonoćna borba sa požarom u Nacionalnom parku (NP) "Sutjeska" i dalje traje, a danas se očekuje dolazak dva helikoptera većih kapaciteta iz Srbije, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Vatra je na velikoj šumi na lokalitetu Gornje bare – Siljevica na lijevoj strani kanjona rijeke Sutjeske.

Ekipe Republičke uprave civilne zaštite, Spasilačke službe "Volf" iz Foče, opštinske Civilne zaštite opštine, vatrogasci iz Foče, Gacka, radnici NP "Sutjeska", te po dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske i Oružanih snaga BiH dejstvuju u očekivanju dva helikoptera iz Srbije.

U Republici Srpskoj aktivna su još četiri požara koja su pod kontrolom, od kojih dva u Bileći - na planini Baba i na potezu Granica – Krstače.

Opština Bileća zatražila je angažovanje helikoptera za gašenje tih požara na nepristupačnom terenu.

U Doboju je aktivan požar, ali pod potpunom kontrolom, dok se vatrogasci i građevinske mašine bore sa požarom na deponiji smeća u Karakaju. Pomoću pumpi deponija se natapa vodom iz Drine.

U protekla 24 časa u Srpskoj su registrovane još 24 uspješne vatrogasne intervencije, između ostalih na Palama, u Doboju, Bijeljini, Istočnom Mostaru, Nevesinju, Gacku, Trebinju.

Republička uprava civilne zaštite vrši generalni monitoring, a logistički i operativno angažovana je na požarištima na Zelengori i u Bileći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana