I Bošnjaci za smjenu Dedića

Marijana Miljić Bjelovuk
I Bošnjaci za smjenu Dedića

BRATUNAC - Sve stranke koje su zastupljene u Skupštini opštine Bratunac podržale su inicijativu za smjenu potpredsjednika tog lokalnog parlamenta Vehida Dedića, pa čak i SDA čiji je on kadar, rekao je “Glasu Srpske” predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Bratunac Marko Mrkajić.

Naime, na sjednici skupštinskog Kolegijuma, koja je održana u petak,  prihvaćena je inicijativa Opštinskog odbora SNSD-a da se odbornici već na narednoj sjednici lokalnog parlamenta izjasne o smjeni Dedića.

- Odbornici će već na sjednici u četvrtak izglasati smjenu Dedića. Svi su za njegovi smjenu, pa čak i odbornici SDA, koji su osudili njegovo ponašanje. Takođe, rekli su da će na organima svoje stranke već za vikend razmotriti njegov status te zatražiti od njega da on sam podnese ostavku - kazao je Mrkajić.

Naglasio je da će vjerovatno na istoj sjednici lokalnog parlamenta, nakon smjene Dedića, razmotriti i ko bi mogao da bude na funkciji koju je on obavljao.

Predstavnici boračkih organizacija, ali i mnogi drugi osudili su Dedića koji je za jednu sarajevsku televiziju govorio o svom učešću u ratu u koji je otišao kao maloljetnik da “brani BiH od agresije”, te da je kao pripadnik jedinice “El mudžahedin” bio na Ozrenu.

- Mi sa takvim čovjekom ne želimo imati nikakvu saradnju i zbog toga smo tražili njegovu smjenu. Ovo, naravno, nije nikakav udar na Bošnjake, već na njega kao pojedinca. Te njegove izjave su neprihvatljive za svakog normalnog čovjeka - rekao je Mrkajić.

Zbog Dedićevih izjava prijavu protiv njega podnio je predsjednik Udruženja građana “Istočna alternativa” RS Vojin Pavlović još 8. decembra.

- Prijavu policiji sam podnio zbog njegove ratne biografije, učešća u zloglasnoj jedinici “El mudžahedin” i prijetnji koje je iznio javno. Čak postoji i video na društvenim mrežama u kojem Dedić govori o svom ratnom putu i želji “da kolje sve što je srpsko”. Dao sam i dodatnu izjavu policiji ove sedmice, kao i još nekoliko svjedoka koji su spremni da svjedoče protiv Dedića pred nadležnim pravosudnim institucijama - kazao je “Glasu” Pavlović i dodao da je u petak prijava protiv Dedića iz policije otišla ka bijeljinskom Okružnom tužilaštvu, a da bi, nakon što stigne na njihovu adresu, trebalo da bude proslijeđena i Tužilaštvu BiH. 

Srbi u strahu

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je da Vehid Dedić svim srcem želi da nanese zlo Srbima, pogotovo onima u Kravici koja je vjekovno srpsko selo.

- Srbi u Kravici, odnosno u kompletnom Podrinju žive u strahu zbog njegovih izjava koje su za svaku osudu i za koje treba da dogovara - rekao je ranije “Glasu” Kojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana