"Hofmanovi batinaši" uznemirili Modričane, traži se kraće radno vrijeme kafića

GS
"Hofmanovi batinaši" uznemirili Modričane, traži se kraće radno vrijeme kafića

Snimak beogradskog kik-boksera Ljubana Hofmna Vidovića i grupe mladića koji "upadaju" u jedan kafić u Modriči i prijetećim tonom se obraćaju konobaru, bio je jedan od glavnih tema Skupštine pomenute opštine.

Podsjećamo, na snimku Hofman, koji je od ranije poznat po sukobu sa zakonom, sa grupom mladića ulazi u jedan lokal u Modriči i maltretira radnika kafića te od njega traži da na vrata okači papir na kome piše da izvjesna osoba, koju naziva "crvić cinkaroš", u isti ne smije da uđe. Potom je zaprijetio i da papir niko ne smije da skine.

U Modriči je zbog pomenutog snimka danas održana vanredna sjednica Skupština opštine, a na zahtjev Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke. Tema sjednice bila je aktuelna bezbjedonosna situacija na području opštine Modriča, a zbog događaja koji su se na području opštine Modriča dogodili 31. oktobra. Pored snimka, u kojem akteri govore kako "reketiraju pola Beograda", sporno je i to što su isti kasnije blokirali saobraćaj u ovoj opštini.

Policija ih je naknadno “ispratila” iz Modriče tvrdeći da nema elemenata krivičnog djela. Oglasio se i vlasnik kafića koji sada tvrdi da je sve bila šala.

I pored toga, Modričani su ostali uznemireni, zbog čega su se danas okupili odbornici te načelnik Policijske uprave Doboj i komandir Policijske stanice Modriča.

Načelnik opštine Jovica Radulović nakon sjednice je konstatovao da je snimak u značajnoj mjeri uznemirio stanovništvo, kao i širu javnost, te uputio kritiku policiji jer nije na vrijeme odreagovala nakon što se snimak ubrzano širio po društvenim mrežama. Poručio je, između ostalog, i kako je predloženo da se skrati radno vrijeme ugostiteljskih objekata u opštini na čijem je čelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana