HMS: Izetbegović udara na temelje Dejtonskog sporazuma

Srna
HMS: Izetbegović udara na temelje Dejtonskog sporazuma

SARAJEVO - Lider SDA Bakir Izetbegović pokušava da lažima i petljanjem sačuva vlast šireći krug onih koji su se tobože urotili protiv njega, a govoreći o nesrazmjernom uticaju hrvatskih predstavnika u BiH udara na temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma o ravnopravnosti naroda, koji je potpisao njegov otac Alija, objavio je Hrvatski medijski servis /HMS/.

U tekstu se ističe da su bošnjački predstavnici mogli birati da li će imati 100 odsto vlasti na jednoj trećini BiH ili trećinu vlasti u BiH, te da su izabrali drugu opciju.

"Sada to predstavljaju kao antievropsku vrijednost prešućujući kako je upravo to načelo temelj i EU po kojem glas male Slovenije sa manje od dva miliona stanovnika u Savjetu Evrope jednako vrijedi kao i glas velike Njemačke sa više od 83 miliona stanovnika. Hoće li to Izetbegović reći da u EU, zbog toga, vlada aparthejd?", navedeno je u tekstu HMS-a, nakon što se Izetbegović tokom govora u onlajn sesiji Radne grupe za BiH žalio i na zahtjev Hrvata za legitimno predstavljanje.

Iz HMS-a naglašavaju da je lider SDA odavno prokazan kao manipulator i lažov, što je jedan od razloga zbog čega svi od njega bježe.

"Legitimno predstavljanje je pojam koji označava da je političar izabran od onih koje po Ustavu treba da predstavlja. To nalaže presuda Ustavnog suda BiH u predmetu Ljubić koja se odnosi, kako na domove naroda, tako i na Predsjedništvo BiH u kojem već četvrti mandat sjedi hrvatski član kojeg su izabrali Bošnjaci", podsjeća se u tekstu.

Iz Hrvatskog medijskog servisa naglašavaju da Izetbegović pokušava da lažima i petljanjem sačuva vlast šireći krug onih koji su se tobože urotili protiv njega, dodajući da to više nisu samo lideri HDZ-a Dragan Čović i SNSD-a Milorad Dodik, "izdajnička bošnjačka opozicija", već i SAD, Velika Britanije i EU.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je "da Bošnjaci i Hrvati u Republici Srpskoj žive u aparthejdu", kao i da se politika predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika "ogleda u antidejtonskim aktivnostima i prijetnjama secesijom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana