Helikopter iz Srbije i dalje na raspolaganju Republici Srpskoj

GS
Helikopter iz Srbije i dalje na raspolaganju Republici Srpskoj

BANjALUKA - Republici Srpskoj je i dalje na raspolaganju helikopter Srbije koji će sutra iz Banjaluke biti prebačen u Hercegovinu, a u pripravnosti je i naš helikopter, tako da oba mogu poletjeti u roku od deset minuta ukoliko bi se negdje pojavio požar, izjavio je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić, gostujući u emisiji Telering na RTRS.

Prema njegovim riječima, požar na Tjentištu se mogao lokalizovati i štete bi bile nemjerljivo manjih razmjera da je dozvoljena pomoć Srbije i da nije bilo opstrukcija iz Sarajeva.

Kusturić je naglasio da su "i tada nadljudskim naporima, rizikujući svoje živote, spriječili veće posljedice od požara".

- Duša me boli kad sad vidim Tjentište, kad znam da se to moglo spriječiti. Da se taj požar proširio na prašumu Perućicu, izgorjelo bi sve. Odgovorno tvrdim, kad se pojavio požar na području NP Sutjeska, ja sam u prvom izviđanju vidio da mi sa svojim kapacitetom jednog helikoptera koji nosi tonu vode i kapaciteta koje imaju Oružane snage (jedan helikopter koji nosi tonu i jedan koji nosi 450 litara vode) da nema šanse da ugasimo taj požar – rekao je Kusturić, javlja RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana