Helez: Sve žrtve moraju se tretirati na isti način

Srna
Foto: Rtrs

JABLANICA- Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez položio je danas cvijeće na mjestu stradanja hrvatskih civila u Grabovici kod Jablanice, te istakao da su ovaj zločin počinili "neodgovorni pojedinci iz Armije BiH". Helez je poručio da se sve žrtve moraju tretirati na isti način, te da je zločin - zločin bez obzira ko ga počinio.

"Ljudski je odati počast žrtvama", rekao je Helez, te najavio da će već sutra posjetiti bošnjačko stratište u Ahatovićima, te Sijekovac kod Broda gdje su ubijeni srpski civili.

U naselju Grabovica ubijena su 33 hrvatska civila, a pred sudovima u BiH za ovaj zločin osuđeno je nekoliko bivših pripadnika takozvane Armije BiH, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Helez je rekao da ubijena Mladenka Zadro koja je imala nepune četiri godine, starac Marko Marić sa 87 godina, te 17 žena nisu i ne mogu biti legitiman vojni cilj.

"Želim da pozovem sve ostale političare da ne ide svako svojim žrtvama. Danas iz Grabovice želim da pošaljem poruka da nigdje i nikada više ne bude rata, da ne bude ubijenih i stradalih. Iz ovoga moramo naučiti lekciju i svoju djecu učiti da niko i nikada ovako nešto ne uradi", kaže Helez. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana