Helez Nešića nazvao „Dodikovim potrčkom“, a Dodika „nelegalnim predsjednikom“

GS
Helez Nešića nazvao „Dodikovim potrčkom“, a Dodika „nelegalnim predsjednikom“

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Zukan Helez (SDP) reagovao je povodom izjava ministra bezbjednosti Nenada Nešića (DNS) o tome da BiH nema saglasnost Republike Srpske za ulazak u NATO te je tom prilikom Nešića nazvao „Dodikovim potrčkom“, a Dodika „nelegalnim“.

-Poručujem mu da institucije BiH odlučuju o članstvu u međunarodnim organizacijama te da su već, što se tiče NATO puta, odlučile. Podsjećam Dodikovog potrčka ministra Nešića da je Predsjedništvo BiH 2009. godine donijelo Odluku o članstvu naše zemlje u NATO savezu te da je Parlament BiH usvojio Zakon o odbrani koji članom 84 obavezuje sve institucije BiH da sprovedu sve aktivnosti za članstvo BiH u NATO savezu za koji su glasali i poslanici i delegati iz Republike Srpske - kazao je Helez, prenosi Kliks.

Dodaje da “što smo se usaglašavali, usaglašavali smo” te da BiH nije donijela nijednu drugu odluku koja bi bila suprotna NATO putu.

-Naša zemlja je, putem institucije BiH, učinila sve što je do nas. Vjerujem da bi nelegalni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i njegov potčko ministra Nešić da nas približe ruskim agresorskim vrijednostima i sjevernokorejskim demokratskim idealima, ali to se neće desiti. BiH će, uprkos opstrukciji političara iz Srpske biti punopravni član NATO saveza, kao što smo, uprkos opstrukciji istih, dobili i kandidatski status za pristupanje EU. Članstvo i u jednoj i u drugoj međunarodnoj organizaciji donosi samo dobro građanima u čitavoj BiH - rekao je Helez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana