Helez: Na sjednicu Savjeta ministara idem kao u rov

GS
Helez: Na sjednicu Savjeta ministara idem kao u rov

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Zukan Helez rekao je da na sjednice Savjeta ministara BiH ide kao u rov.

-Oni (ministri iz Srpske) inpute dobijaju od Milorada Dodika. To  jako teško funkcioniše. Umjesto da idemo na sjednice Savjeta  ministara sa nekim elanom da usvojimo puno kvalitetnih zakona, ja kao da idem u rov. To je puno stresa - rekao je Helez za FTV.

On je najavio i podnošenje krivičnih prijava protiv ministara koji obore tačku dnevnog reda, dodajući da je već podnio neke krivične prijave ali da nema odgovora iz Tužilaštva BiH.

-Oni zaustavljaju tačke Ministarstva odbrane. Sve što se radi u Oružanim snagama, zaustavljaju ministri iz Republike Srpske. Ima član zakona koji to reguliše. Za narednu tačka dnevnog reda koju obore ide krivična prijava. I neka odgovaraju za ono što rade protiv ove države - rekao je Helez.

On je rekao i da se divi lideru SDP-a Nerminu Nikšiću, predsjedniku NiP-a Elmedinu Konakoviću i predsjedniku Naše stranke Edinu Forti“ jer imaju snage i strpljenja u razgovoru sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom“.

-Stalno ponavljati priču oko BiH, nije nimalo lako. Ja da sam htio izdati, to bih uradio 1992. Ne vidim nikoga u trojci ko će dići ruku da izda bilo šta u BiH, pogotovo kada je Ustav u pitanju - rekao je Helez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana