Hamas kidnapovao mladića iz Srbije

Srna
Foto: Tviter

BEOGRAD - U terorističkom napadu palestinskog Hamasa na sjever Izraela kidnapovan je dvadesetdvogodišnji mladić Alon Ohel, potvrdila je njegova majka Idit Ohel, čija je porodica dijelom porijeklom iz Novog Sada.

Ona je navela da je njen sin učestvovao na muzičkom festivalu na koji su nedavno upali borci Hamasa i ubili više desetina ljudi.

Ohelova je rekla da je, pošto je Alon srpski državljanin, zatražila pomoć Konzulata Srbije u Izraelu, te dodala da se nada da će Beograd moći da pomogne da Hamas oslobodi njenog sina.
 

"On je muzičar i otišao je na muzički festival mira, na kojem je bilo oko 2.500 ljudi. Oko 6.00 ujutru usledio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. Sa prijateljima se kolima odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa", ispričala je Ohelova ono što je čula od prijatelja svog sina.

Ona je za "Kosovo onlajn" rekla da je Alon sa 27 osoba sličnog uzrasta bio u skloništu, gdje su pokušali da se sklone od raketnog napada.

U jednom trenutku, teroristi Hamasa došli su do skloništa namjeravajući sve da ih ubiju, te ubacili unutra sedam granata.

"Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su da uhvate granate golim rukama i izbace ih iz skloništa da bi spasili ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i povredila mnogo ljudi. Posle detonacije, upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i kidnapovan je sa još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli", rekla je Alonova majka.

Ona je navela da je najbolji prijatelj njenog sina sve to vidio, bio je povrijeđen i sa djevojkom se pravio da je mrtav, pošto su teroristi pucali na ostale u skloništu.

"Nakon što je dovezen u bolnicu, on nam je rekao da je Alon kidnapovan i odveden u Pojas Gaze", dodala je Ohelova.

Tu informaciju potvrdila je i izraelska vojska.

Ohelova je rekla da je njena trinaestogodišnja kćerka zvala neprestano broj mobilnog svog brata u nadi da će se javiti, ali se javila žena koja je rekla: "Oni nas ubijaju, dođite da nas spasete".

"Uzela sam telefon i pitala kako se zove, nakon čega se prekinula veza. Bili smo preplašeni, jer ne znamo gde nam je sin", navela je Ohelova.

Ona je napomenula da je njena porodica sa majčine strane iz Novog Sada, te da je njen djed tamo rođen i kao mladić od 15 godina, na početku Drugog svjetskog rata, uspio da pobjegne, a da je njegova cijela porodica ubijena, dok je ostao samo dio u Beogradu.

Ohelova je rekla da su Alon i njen mlađi sin planirali ovog mjeseca da posjete porodicu u Beogradu, te napomenula da je njen djed došao u Izrael da izgradi novi život, ali da se sada, kako je navela, dogodio novi Holokaust u kojem je otet njen sin.

"Alon je nedužan mladić. Mi smo kao i svaka druga porodica. Naša svakodnevnica se potpuno preokrenula ovom stravičnom realnošću s kojom smo suočeni. Ne spavamo, budimo se u košmaru", istakla je Ohelova

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana