Gudelj: Kavazović je najopasniji huškač u BiH, nema izjave a da ne govori o "dušmanima"

Srna
Gudelj: Kavazović je najopasniji huškač u BiH, nema izjave a da ne govori o "dušmanima"

SARAJEVO - Urednik portala “Dnevnik.ba” Jurica Gudelj naveo je da je polavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović “najopasniji huškač u BiH” i “dostojan nasljednik Mustafe Cerića koji je u BiH legalizovao vehabijsku teror ideologiju i potajno hrabrio mudžahedinska ritualna masakriranja Srba i Hrvata”.

- Nema izjave, a da ne govori o "dušmanima" /Hrvatima i Srbima/ i "domaćim izdajnicima" /svi koji nisu SDA i koji su za dogovor sa Srbima i Hrvatima/ - napisao je Gudelj na “Tviteru” reagujući na izjavu Kavazovića na jučerašnjem otvaranju novoizgrađene džamije u Sapni.

On navodi da je Kavazović sada i protiv “Bosanaca”.

- To je dobro, neka se vidi ko ne želi "zajedničku Bosnu” - napisao je Gudelj.

Kavazović na jučerašnjem otvaranju novoizgrađene džamije u Sapni poručio da će Bošnjaci “neće predati i da će se boriti i izboriti za ono što im pripada, a to je svaki pedalj zemlje”.

On je rekao okupljenima da “budu svjesni simbolike zelenog bajraka” i poručio da su oni Bošnjaci, nikakvi Bosanci.

Kavazović navodi da su imali izdaju u bošnjačkom narodu i da su Bošnjaci morali služiti onima koji su napravili svoje države oko njih sve dok im “Alah nije poslao Aliju Izetbegovića, koji ih je okupio i pod zastavom ljiljana su izvojevali slobodu i ime”.

- Nažalost, naše vođe ne komuniciraju među sobom. Ili ćemo ih ispraviti i dovesti na pravi put, ili i neće biti. Ne može se miraz prodavati tek tako. Ovo su dobili u miraz od šehida, gazija i rahmetli Alije Izetbegovića. Nećemo im dozvoliti da to prodaju dušmanima - rekao je Kavazović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana