Grujičić: Izuzetno značajna saradnja Srpske i Srbije, važno njegovati kulturu sjećanja

Srna
Grujičić: Izuzetno značajna saradnja Srpske i Srbije, važno njegovati kulturu sjećanja

BEOGRAD - Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je da je izuzetno značajna saradnja Srbije i Republike Srpske i da je veoma važno njegovati kulturu sjećanja jer je srpski narod stradalnički kroz istoriju.

Grujičić je rekao da je poruka jučerašnjeg sastanka predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Njegove svetosti partijarha srpskog Porfirija o zajedničkom obilježavanju 4. avgusta u Prijedoru Dana sjećanja na stradanje Srba u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja" to da srpski narod treba da čuva sjećanje na ono što mu se dogodilo. "Sastanak je dobra poruka da srpski narod treba da čuva sjećanje na ono što mu se dogodilo, da pokoljenja ne smiju zaboraviti, da se to ne gura pod tepih.

Svi koji su protiv srpskog naroda žele da bude kriv i da snosi odgovornost čak i za sopstveno stradanje", napomenuo je Grujičić i naglasio da će Srpska i Srbija sigurno i u narednom periodu obilježavati zajedničke datume.

On je napomenuo da Republika Srpska i Srbija moraju da se okrenu sebi, da shvate da su sebi najpreče, da čuvaju prijatelje, a sa ostalima da budu obazrive. Grujičić je istakao da je izuzetno značajna saradnja Republike Srpske i Srbije, odnosno dva predsjednika Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, te da Srpska osjeća da ima majku Srbiju.

"To raduje srpski narod u Republici Srpskoj, ali treba da raduje i sve koji su opredijeljeni da žive u miru sa komšijama", rekao je Grujičić za beogradske televizije.

On je naglasio da je značajno i prisustvo Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija jučerašnjem sastanku Vučića i Dodika, dodajući da patrijarh uliva povjerenje i snagu za nastavak borbe srpskog naroda za istinu i opstanak Srba na ovim prostorima.

"To je jedan od najznačajnijih susreta, da dva predsjednika i patrijarh zajednički donose odluke, kreiraju život srpskog naroda", rekao je Grujičić.

On je istakao da su Srbija i Republika Srpska sigurno zajedno mnogo jače, a to smeta svima koji su razbijali srpski narod kroz razne države, te se zbog toga neki plaše "srpskog svijeta".

"To rade i drugi narodi, ali samo kada je o Srbima riječ, to nekome smeta", napomenuo je Grujičić.

On je izrazio zadovoljstvo zbog ekonomske i svake druge podrške Srbije koju je pružila opštinama u Republici Srpskoj, a prije svega Srebrenici, navodeći da nikada nije bila ovakva podrška Srbije Srpskoj, u svim segmentima.

Grujičić je rekao da pomirenju ne doprinose prijeteće izjave protiv Srba pojedinih bošnjačkih političara i ratnih komandanata, poput ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića, te da postoje i razumni Bošnjaci koji to interno osuđuju, ali ne smiju javno, jer bi naišli na pritiske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana