Gradonačelnik Bosanske Krupe: Šokirani smo, ovoga kod nas nikada nije bilo

GS
Gradonačelnik Bosanske Krupe: Šokirani smo, ovoga kod nas nikada nije bilo

BOSANSKA KRUPA – Šta god da kažemo za ovo što se desilo u Bosanskoj Krupi je i malo i mnogo. Mi smo jedan toleratan i miran grad, i ovo što se desilo nas je sve zaista šokiralo. Jednostavno ne možemo da vjerujemo da se to desilo u Bosanskoj Krupi, jer ovo je grad u kojem nema nekih većih problema, rekao je gradonačelnik ovog grada Armin Halitović nakon napada na policace.

U napadu na Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi ubijen je policajac Ozren Maran iz Novog Grada, dok je teško ranjen njegov kolega Avdo Hasanović iz Bosanske Krupe.Za napad na policajce osumnjičen je 15-godišnji Elmir S. koji je uhapšen, a za koga operativni podaci policije ukazuju da je bio radikalno instruisani islamski vjerski fanatik.

Naglasio je da se nada da će nadležni uraditi svoj dio posla i da će se provesti sve moguće istrage o ovom događaju.

-Pozivam i građane da ostanu mirni i da ne podliježu bilo kakvim pričama, kojih će sigurno biti. Pozivam ih da prate portale umjereno i da sve komentare koji se daju na ovakvu strašnu stvar, koji znaju biti zlonamjerni, uzimaju s rezervom - dodao je.

Halitović je rekao i da je riječ o "nenormalnim okolnostima", te se obratio i porodicama žrtava.

-Izražavam saučešće porodici stradalog, a drugom policajcu želim brz oporavak - dodao je gradonačelnik Bosanske Krupe, prenosi Kliks.

Na pitanje o tome šta očekuje u narednim danima, Halitović kaže kako će biti "turbulentno", ali i podsjeća da "ovakve situacije u Bosanskoj Krupi nije bilo i nadam se da više nikada neće biti."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana