Grabovac uvjeren da će zbog presude Skeliću biti protest pred sudom u Doboju

Srna
Grabovac uvjeren da će zbog presude Skeliću biti protest pred sudom u Doboju

BANjALUKA - Predsjednik Organizacije za traženje poginulih boraca i nestalih civila iz Broda Marko Grabovac uvjeren je da će preživjeli srpski logoraši uskoro organizovati protestni skup ispred Okružnog suda u Doboju da bi ukazali da teški zločini Harisa Skelića nad Srbima moraju biti adekvatno procesuirani bez nagodbi sa tužilaštvom.

Grabovac smatra poniženjem srpskih žrtava to što je Okružni sud u Doboju osudio na godinu dana zatvora nekadašnjeg pripadnika 102. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Harisa Skelića zbog fizičkog zlostavljanja srpskih civila u logorima na području Dervente 1992. godine. Prema njegovim riječima, to je izrugivanje pravdi.

"Uvjeren sam da će preživjeli srpski logoraši i srpski narod tim povodom u najskorije vrijeme organizovati protestni skup ispred Okružnog suda u Doboju da bi cjelokupnoj javnosti ukazali na teške zločine Skelića koji moraju biti adekvatno procesuirani bez bilo kakvih nagodbi", istakao je Grabovac.

Okružni sud u Doboju osudio je na godinu dana zatvora nekadašnjeg pripadnika 102. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Harisa Skelića zbog fizičkog zlostavljanja srpskih civila u dva logora na području Dervente 1992. godine, i produžio mu pritvor do pravosnažnosti presude.

Sud je obavezao Skelića da na ime imovinsko-pravnog zahtjeva isplati po 2.500 KM četvorici oštećenih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana