Golić: Dogovor domaćih političara daje najbolje rezultate

Srna
Foto: Srna

BANJALUKA - Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić istakla je da je odluka o otvaranju pristupnih pregovora za BiH najbolji dokaz da domaći političari koji vrše vlast na nivou BiH dogovorom mogu mnogo toga da postignu.

Golićeva je navela da se do tog dogovora stiže konsenzusom domaćih političkih snaga, te upozorila da su u BiH prisutni određeni predstavnici međunarodne zajednice, koji su sve vrijeme silom nešto nametali.

“Sa nametnutim zakonima ne ide se u EU, niti silom ili šibanjem određenih političara ili ljudi koji žive na ovim prostorima”, rekla je Golićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ona je izrazila zadovoljstvo odlukom Evropskog savjeta, te istakla da se Republika Srpska uvijek zalagala za Dejtonski mirovni sporazum i da ga ona provodi, a da ga krše određeni međunarodni akteri koji ga tumače kako im odgovorara.

“Poručila bih im - odmaknite se! Ostavite domaće lidere da se dogovaraju, jer će sa njima ovaj put biti brži”, rekla je Golićeva.

Ona je napomenula i da je u ranijem periodu Republika Srpska sve direktive EU uvrstila u svoje zakonodavstvo, te je učinjeno sve da se olakša rad određenim privrednim subjektima.

Golićeva je pozvala predstavnike međunarodne zajednice, kao i samozvanog visokog predstavnika Kristijana Šmita, koji je na ovim prostorima bez legaliteta i legitimiteta, da puste domaće aktere da sedogovaraju.

Evropski savjet juče je odlučio da otvori pristupne pregovore sa BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana