Goganoviću upućene prijetnje, direktor Direkcije odbio da mu obezbijedi zaštitu

Srna
Goganoviću upućene prijetnje, direktor Direkcije odbio da mu obezbijedi zaštitu

SARAJEVO- Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović prijavio je MUP-u FBiH prijetnje koje je dobio od N.N. osobe, saznaje Srna iz izvora bliskih Direkciji za koordinaciju policijskih tijela.

Srna je imala uvid u poruke u kojima osoba N.N. prijeti Goganoviću, jasno mu stavljajući do znanja da zna njegovu adresu stanovanja, kao i rutu kretanja.

Goganović je potvrdio Srni da je dobio prijetnje od N.N. osobe, te da mu je u višeminutnom, veoma neprijatnom telefonskom razgovoru, direktor Direkcije Enes Karić jasno rekao da oni ne žele da brinu o njegovoj bezbjednosti, već da je on lično odgovaran za svoju bezbjednost.

"Direktno sam upitao Karića za šta prima platu od 7.000 KM ako ne brine o bezbjednosti svih funkcionera na nivou BiH, a ne samo bošnjačkih i onih bliskih 'Trojci'", rekao je Goganović za Srnu.

On je naveo da su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević odmah reagovali i stavili se na raspologanje kako bi obezbijedili potrebnu zaštitu na teritoriji Srpske.

"Iako se ne slažem sa političkim stavovima i medijskim istupima ministra unutraših poslova Federacije BiH Rame Isaka, moram biti iskren i naglasiti da su bili krajnje profesionalni i ponudili mi zaštitu i policijsku pratnju na teritoriji Federacije", rekao je Goganović.

I federalnom i MUP-u Srpske ostalo je upitno zašto zamjeniku ministra odbrane zaštitu nije pružila Direkcija za koordinaciju policijskih tijela, koja i postoji da štiti visoke funkcionere na nivou BiH, među kojima je svakako i Goganović koji obavlja funkciju zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara.

Goganović je naveo da Karić ovakvim postupanjem urušava dejtonsku BiH i omalovažava njene funkcionere. 

"U BiH nema napretka, niti uspjeha na evropskom putu sve dok na ključnim pozicijama sjede ljudi poput Karića, koji funkcionere dijele po nacionalnoj pripadnosti, a ne funkciji koju obavljaju", istakao je Goganović.

On je naglasio da je njemu, za razliku od Karića, svaki pripadnik Oružanih snaga BiH isti bez obzira na njegovu nacionalnu, vjersku ili etničku pripadnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana