Goganović: Predstavljanje kineskih dronova kao domaćih ismijavanje građana

Srna
Goganović: Predstavljanje kineskih dronova kao domaćih ismijavanje građana

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je da je predstavljanje kineskih dronova kao domaćeg proizvoda firme iz FBiH nezapamećen skadal i ismijavanje građana od ministra Zukana Heleza.

-Od početka priče o navodnoj proizvodnji dronova u BiH naglašavao sam da sam, kao i većina vojnih analitičara, skeptičan po tom pitanju, ali i da Ministarstvo odbrane nema nadležnost nad namjenskom industrijom, jer ta nadležnost pripada entitetskim ministarstvima - rekao je Goganović Srni.

Goganović je napomenuo da je nakon istraživanja novinara portala “Kliks” i objavljivanja teksta, ministar odbrane Zukan Helez ponovo napao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića što je, kako je rekao, krajnje nekorektno i neozbiljno.

-Vučić sprovodi politiku mira i stabilnosti, te slobodno mogu reći da je Srbija garant mira i bezbjednosti na Balkanu. Međunarodni partneri na zvaničnim sastancima nam uvijek šalju poruku da je za BiH od velike važnosti regionalna saradnja, a posebno dobri međususjedski odnosi, Helezovi napadi na Vučića sigurno ne doprinose tome -  rekao je Goganović.

Nedopustivo je, ukazao je on, napadati novinare “Kliksa” da su strani plaćenici i na platnom spisku Vučića i BIA-e.

-Svim medijima su zagarantovana prava i slobode da rade svoj posao, ne smije niko, pa ni Helez da im „crta metu na čelo“. Mnogi mediji su i o meni objavljivali tekstove sa kojima se ne slažem, ali u tom slučaju pošaljem demanti. Pružam javnu podršku novinarima „Kliksa“, ali i svim medijima u BiH da svoj posao rade uz sva prava koja im garantuju zakoni - poručio je zamjenik ministra.

Helez se nedavno slikao sa navodnim domaćim dronovima uz poruku “Najbolji penicilin za „razdruživanje“, a pri tom domaće. Neka vječno sija naša domovina BiH -, na šta je Goganović odgovorio da je najbolji penicilin za mir i stabilnost u BiH da ratohušački ministar Helez podnese ostavku.

Portal “Kliks” juče je objavio da dronovi koji su nedavno predstavljeni na Zeničkom privrednom sajmu kao proizvod Centra za tehničko tehnološko ispitivanje iz Sarajeva uvezeni su iz Kine i nemaju nikakve veze sa BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana