Goganović potvrdio pisanje „Glasa“: Vojni atašei nisu dobili agremane Hrvatske

SRNA
Goganović potvrdio pisanje „Glasa“: Vojni atašei nisu dobili agremane Hrvatske

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je da su nadležne institucije u Hrvatskoj odbile da daju saglasnost na imenovanje vojnih atašea pri Ambasadi BiH u Zagrebu, brigadirima Mirsadu Stabančiću i Izudinu Skopljaku, zbog njihove ratne biografije, jer su bili u sastavu zloglasne Sedme muslimanke brigade, koja je upamćena po stravičnim zločinima nad Hrvatima tokom muslimansko-hrvatskog sukoba u građanskom ratu u BiH.

Goganović je pojasnio da Hrvatska kao suverena zemlja ima pravo da ne da agreman, bez bilo kakvog obrazloženja u skladu sa diplomatskim pravom.

Što se tiče navedenih brigadira, Goganović je naveo da je to klasični nastavak bošnjačke politike da pripadnike ove zloglasne ratne vojne formacije instaliraju na veoma bitne funkcije.

Atašee  blokirala  prošlost  u Sedmoj  muslimanskoj?

Prema saznanjima Srne, Ministarstvo odbrane, kojim rukovodi Zukan Helez, pripremilo je novi prijedlog o imenovanju vojnog atašea pri Ambasadi BiH u Zagrebu, a koji bi Predsjedništvo BiH trebalo da razmatra na sjednici zakazanoj za četvrtak, 4. jula.

Odluku donosi član Predsjedništva iz reda naroda kojem vojni atašei pripadaju, dok ostala dva člana se ne miješaju u njegov izbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana