Goganović: Neraskidive veze BiH i Srbije

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović ukazao je danas na važnost dugogodišnje uspješne saradnje ministarstava odbrane i oružanih snaga BiH i Srbije.

"Naše dvije zemlje vežu neraskidive tradicionalne, istorijske i kulturne veze", rekao je Goganović tokom posjete delegacije Visokih studija bezbjednosti i odbrane Vojske Srbije Ministarstvu odbrane i Oružanih snaga BiH.

On je istakao da je regionalna saradnja ključna za stabilnost zapadnog Balkana i da miran i stabilan Balkan znači i stabilnu Evropu.

Goganović je ukazao na važnost unapređenja saradnje po pitanju školovanja, kurseva, obuke i svih vidova bilateralno-odbrambene saradnje dvije zemlje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Polaznike 13. klase Visokih studija bezbjednosti i odbrane Univerziteta odbrane Srbije, koju predvodi načelnik Vangel Milkovski, primili i zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Slaven Galić, te načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Gojko Knežević. Posjeta se realizuje u okviru dvodnevne studijske posjete BiH.

Galić i Knežević su izrazili zadovoljstvo posjetom, te očekivanje da će saradnja dviju zemlje biti nastavljena.

U nastavku razgovora, za delegaciju Visokih studija bezbjednosti i odbrane upriličeni su informativni brifinzi o nadležnostima, strukturi i misijama Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, navodi se u saopštenju.

Visoke studije bezbjednosti i odbrane pohađaju službenici organa državne uprave i službi Vlade Srbije, Ministarstva odbrane i oficiri Vojske Srbije, kao i polaznici iz stranih zemalja, među kojima su i oficiri Oružanih snaga BiH.

Milkovski je zahvalio domaćinu na srdačnom gostoprimstvu, te izrazio nadu da će saradnja u oblasti školovanja i obuke biti podignuta na još veći nivo.

Gosti su danas imali priliku da posjete kamp Butmir u Sarajevu, gdje su imali informativne brifinge Eufora i NATO Štaba Sarajevo, a u nastavku će posjetiti Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara, 6. pješadijsku brigadu Oružanih snaga BiH i komandu 3. pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH.

Goganović je sinoć upriličio službenu večeru za polaznike Visokih studija bezbjednosti i odbrane Vojske Srbije, kojoj je prisustvovao i ambasador Srbije u BiH Ivan Todorov. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana