Goganović: Međusobna pomoć u prirodnim katastrofama najbolji put izgradnje mira

SRNA
Goganović: Međusobna pomoć u prirodnim katastrofama najbolji put izgradnje mira

BANjALUKA - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović primio je u zvaničnu posjetu dosadašnjeg vojnog atašea Republike Srbije u BiH pukovnika Sašu Nešića i novoimenovanog vojnog atašea pukovnika Milana Dulanovića i istakao tom prilikom da su saradnja, kao i međusobna pomoć u slučajevima prirodnih katastrofa najbolji put izgradnje mira i stabilnosti cijelog regiona.

Na sastanku je iskazano obostrano zadovoljstvo dosadašnjom vojnom saradnjom BiH i Republike Srbije, te očekivanje da će biti dalje proširivana u interesu građana obje zemlje, a posebno mira i stabilnosti u cijelom regionu Balkana, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Goganović je na sastanku izrazio zahvalnost za činjenicu što se kadeti iz BiH školuju na Vojnoj akademiji Republike Srbije, kao i uvjerenje da će biti sve više mladih u BiH koji će odabrati takvu mogućnost školovanja.

On je naglasio da je Plan bilateralne vojne saradnje za ovu godinu pravovremeno potpisan, te izrazio nadu da će Predsjedništvo BiH čim prije postići konsenzus o održavanju zajedničke vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, a koja je ranije odgođena.

Goganović je zahvalio pukovniku Nešiću za izvrsnu saradnju i poželio novoimenovanom vojnom atašeu pukovniku Dulanoviću da nastavi jednakim koracima ka daljem povećanju zajedničkih aktivnosti ministarstava odbrane BiH i Srbije, kao i Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije.

- Međusobna saradnja, kao i pomoć u slučajevima prirodnih katastrofa najbolji su put izgradnje mira i stabilnosti cijelog regiona - naglasio je Goganović.

Goganović je izrazio zadovoljstvo što su on i ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez zajednički negirali pojedine medijske napise o navodnom kršenju procedura pri nedavnoj posjeti kadeta iz Srbije BiH.

Goganović je istakao da Srbija uvijek poštuje suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

Upućen je poziv menadžmenta Ministarstva odbrane u Savjetu ministara novoimenovanom ministru Republike Srbije Bratislavu Gašiću da posjeti BiH i Ministarstvo odbrane, navodi se u saopštenju.

Odlazeći vojni ataše pukovnik Nešić potvrdio je da će Srbija uvijek biti spremna da pomogne BiH, isto kao što bi i BiH pomogla Srbiji.

Novoimenovanom vojnom atašeu pukovniku Dulanoviću iskazana je dobrodošlica, sa željama za uspješan rad na daljem razvoju bilateralne saradnje, dodaje se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana