Goganović i Šandor - poštovanje Dejtona bitno za političku stabilnost BiH

Srna
Goganović i Šandor - poštovanje Dejtona bitno za političku stabilnost BiH

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović i vojni ataše Mađarske u BiH brigadir Atila Šandor danas su u Sarajevu konstatovali da je za političku stabilnost u BiH od ključne važnosti da svi domaći i međunarodni faktori poštuju Dejtonski mirovni sporazum.

Goganović i Šandor razgovarali su o modelima vojno bilateralne saradnje, te zaključili da je saradnja na visokom nivou, kao i da Misija Eufora u BiH doprinosi bezbjednosti, te izrazili uvjerenje da će Savjet bezbjednosti UN produžiti mandat misije.

Goganović je naglasio da aktuelni komandant EUFOR-a, general Laslo Štic, koji dolazi iz Mađarske, odgovorno, profesionalno i nepristrasno radi svoj posao.

“Evropske integracije ne smiju imati alternativu, kada govorimo o NATO integracijama stav Republike Srpske i srpskog naroda je jasan o tom pitanju - ne podržavamo članstvo u NATO, ali podržavamo NATO saradnju”, rekao je Goganović Srni.

Goganović je dodao da je bitno jačati regionalnu saradnju koja je garant mira i stabilnosti Balkanu, jer to doprinosi bezbjednosti u čitavoj Evropi.

Vojni ataše Mađarske u BiH zahvalio je za prijem i naglasio da će njegova zemlja uvijek podržavati BiH, posebno na njenom evropskom putu.

Šandor je izrazio duboko žaljenje i saosjećanje povodom nedavnih katastrofalnih poplava i terorističkog napada u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana