Goganović: Dodik nikada nije bježao, nego stajao u prvi red odbrane Srpske

Srna
Foto: Srna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nikada nije bježao, već je stajao u prvi red odbrane Srpske i njenih građana, izjavio je zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović.

Komentarišući tvrdnju ministra odbrane Zukana Heleza da raspolaže sa obavještajnim podacima da Dodik priprema bijeg iz BiH, Goganović je rekao da bi Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH trebala dati informaciju po čijem nalogu prikuplja obavještajne podatke.

- Ako iz ove izjave Heleza proizilazi da OBA BiH obavještajno obrađuje predsjednika Republike Srpske, tražim od ove agencije da se izjasni o ovom pitanju, odnosno da li i po čijem nalogu prikuplja obavještajne podatke o predsjedniku Dodiku - istakao je Goganović za Srnu.

Ukoliko OBA BiH nezakonito sprovodi obavještajni rad u odnosu na Dodika, te takve nezakonito prikupljene podatke koji su klasifikovani ustupa ministru odbrane, koji ih javno iznosi, Goganović kaže da je u pitanju kršenje Zakona o zaštiti tajnih podataka.

- Ukoliko je riječ o tome da ministar odbrane dobija obavještajne podatke od obavještajne službe, postoji zakonom propisana procedura o tom pitanju i ja kao zamjenik ministra odbrane bio bih upoznat s tim. Budući da to nije slučaj, postavlja se pitanje koji su stvarni motivi za ovakve medijske istupe Heleza, osim medijske promocije i prikupljanja političkih poena od strane radikalnog dijela bošnjačkog glasačkog tijela - ocijenio je Goganović.

S obzirom da je Helez boravio u Londonu, dodao je Goganović, moguće je da su mu netačne informacije dale i britanske službe koje imaju interes da zavade konstitutivne narode u BiH kako bi BiH odustala od EU puta, jer su i sami iz nje izašli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana