Gligorić: Situacija alarmantna, tražimo hitnu smjenu direktora „Vodovoda“

SRNA
Gligorić: Situacija alarmantna, tražimo hitnu smjenu direktora „Vodovoda“

BANjALUKA - Gradski odbor Socijalističke partije Srpske /SPS/ Banjaluka zatražio je hitnu smjenu direktora banjalučkog "Vodovoda" Aleksandra Zolaka s obzriom na alarmantnu situaciju i svakodnevne izazove sa kojima se suočavaju građani usljed sve češćih kvarova i rastućih problema sa vodosnabdijevanjem.

"Situacija je alarmantna. Svakim danom se pojavljuju nova žarišta, a sve veći broj građana strahuje da će i u njihovim naseljima doći do nestašice vode. U 21. vijeku, ne možemo sebi dozvoliti da naši sugrađani, na temperaturi od 40 stepeni, ostanu bez osnovnog resursa kao što je voda," istakao je predsjednik Gradskog odbora SPS-a Saša Gligorić.

Iz Gradskog odbora SPS-a napominju da direktorska pozicija nije samo privilegija, već i velika odgovornost.

"Na mjesto direktora `Vodovoda` mora se imenovati stručna i kvalifikovana osoba koja će osigurati da se ovakve situacije više nikada ne ponove. Naš cilj je da Banjaluka ima stabilno i pouzdano vodosnabdijevanje, dostojno života u savremenom društvu," zaključio je Gligorić.

Banjalučki SPS poziva nadležne institucije da hitno reaguju i preduzmu sve potrebne korake kako bi se osigurao kontinuitet u snabdijevanju vodom te zaštitila prava i zdravlje svih građana Banjaluke, saopšteno je iz SPS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana