Glavni odbor SDS-a: Šarović kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH

GS
Foto: Srna

BANjALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović biće kandidat ove stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH na predstojećim opštim izborima, odlučeno je večeras na sjednice Glavnog odbora stranke u Banjaluci.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izabran jeza kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Kandidatura Šarovića nastupila pošto je aktuelni predsjednik Glavnog odbora Milan Miličević, odustao od kandidature za inokosnu funkciju

Predsjednik Glavnog odbora Milan Miličević rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sjednice Glavnog odbora stranke da je Šarović za ovu kandidaturu izabran jednoglasno.

Šarović je rekao da će ova stranka voditi pozitivnu izbornu kampanju radi mira i stabilnosti, te da kao kandidat ima jasne ciljeve i znanje da pobijedi, napomenuvši da će ekonomija biti u prvom planu, uz postizanje društva jednakih šansi, očuvanje Dejtona, regionalnu saradnju i težnju za dobijanjem kandidatskog statusa u EU.

“Nadam se da će građani to znati da prepoznaju”, rekao je Šarović.

Kada je riječ o današnjem susretu potpredsjednika PDP-a Jelene Trivić i Kristijana Šmita u Banjaluci, Šarović je rekao da je ona sjajan kandidat koji donosi energiju.

“Ona procjenjuje s kim će da se sretne u opštem interesu i to je njen izbor. Legitimitet Šmita je za nas potpuno upitan i tu je naša politika jasna. Da li podržavamo sankcije protiv Rusije - ne podržavamo, kao ni kažnjavanje ljudi ni nametanje zakona...”, rekao je Šarović.

Na sjednici u hotelu “Jelena” izabrane su liste SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Liste za Narodnu skupštinu Srpske SDS-a nosiće, između ostalih, Milan Radović, Dragomir Vasić, Vukota Govedarica, Marinko Božović, Tomica Stojanović, Milan Petrović, Mladen Šumar, Pero Đurić i Milan Kasapović.

Liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nosiće, između ostalih, Miladin Stanić, Mladen Bosić i Darko Babalj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana