Glavni odbor SDA: Nezadovoljstvo radom federalne Vlade i strankama trojke

Srna
Foto: avaz.ba

SARAJEVO - Glavni odbor SDA pozvao je danas stranke trojke da prestanu sa "trgovanjem interesima BiH i bošnjačkog naroda" u zamjenu za ostanak u vlasti uz ocjenu da je rezultat rada federalne Vlade u prva četiri mjeseca mandata veoma loš.

U jednom od zaključaka sa današnje sjedni Glavni odbor SDA poziva Vladu Federacije BiH /FBiH/ i rukovodstva oba doma federalnog Parlamenta da hitno u parlamentarnu proceduru vrate set fiskalnih zakona i Zakon o minimalnoj plati, koje je pripremila prethodna Vlada, kojima je predviđeno smanjenje doprinosa i povećanje plata.

Glavni odbor SDA pozdravio je odluku Evropskog suda za ljudska prava u predmetu "Kovačević protiv BiH", uz ocjenu da ova presuda uz prethodne "mora biti temelj svih budućih razgovora o izmjenama Ustava BiH i izbornog zakonodavstva".

"Bilo kakva rješenja koja su u suprotnosti sa suštinom ovih presuda, ili kojima se njihova provedba dodatna otežava, su neprihvatljiva", navode iz SDA.

Glavni odbor SDA pozvao je sve političke subjekte koji su zastupljeni u Parlamentarnoj skupštini BiH na što skorije iznalaženje rješenja za provedbu svih presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana