Gašanović želi peti mandat na čelu Istočnog Starog Grada

Srna
Gašanović želi peti mandat na čelu Istočnog Starog Grada

ISTOČNI STARI GRAD - Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović (SDS) izjavio je Srni da će se ponovo kandidovati za ovu funkciju na predstojećim lokalnim izborima, ocijenivši da građani u njega imaju povjerenje.

"Naša lokalna privreda ide uspješnom dinamikom. Mi već 10 godina imamo dinamiku rasta privrede od 10 do 17 odsto", rekao je Gašanović i dodao da će biti napravljen plan kojim će se jasno definisati ciljevi u godinama koje dolaze.

On je uvjeren da će na čitavom području opštine Istočni Stari Grad, od Zlatišta do Vučje Luke, biti mnogo gradilišta, mnogo sadržaja i mnogo pomoći za privredu.

Podsjetio je da se privreda ove lokalne zajednice zasniva na drvnoj industriji, eksploataciji kamena, poljoprivredi i turizmu.

Prema njegovim riječima, u proteklom periodu se intenzivno radilo na jačanju institucionalnog kapaciteta opštine, što se pokazalo kao veoma ispravno djelovanje, jer su vratili stanicu policije, kao i odjeljenja Geodetske uprave i Zavoda za zapošljavanje, sve u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

On je naveo da je u planu izgradnja vatrogasnog doma na Bulozima, u koji će grad Istočno Sarajevo uložiti 250.000 KM, kao i da je želja da do kraja godine bude završena izgradnja moderne skupštinske sale sa 88 mjesta za čiju gradnju će grad obezbijediti 250.000 KM, a opština 50.000 KM".

Gašanović je napomenuo da se vode i intenzivni dogovori sa Ministarstvom za izbjegla i raseljena lica Kantona Sarajevo u vezi sa izgradnjom dvije putne dionice koje spajaju četiri mjesta u opštini Istočni Stari Grad i dva u federalnoj opštini Ilijaš.

Takođe, kaže, nastaviće se i saradnja sa Olimpijskim centrom "Jahorina", posebno na planu izgradnje najvećeg sankališta na Trebeviću, kao i realizacija brojnih projekata u sferi infrastrukture na području Istočnog Starog Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana