Gajanin: Poziv ambasadama da se uzdrže od pritisaka na medije

Srna
Foto: Srna

BANJALUKA - Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da je izražen politički pritisak ambasada pojedinih država u BiH na medije.

Gajanin je ispred akademske zajednice Republike Srpske i Univerziteta u Banjaluci pozvao sve političke predstavnike, ambasade i države da se uzdrže od takvih pritisaka.

“Dozvolite da svi radimo svoj posao najkvalitetnije i najprofesionalnije moguće, i vi kao mediji i mi kao akademska zajednica trudićemo se da maksimalno profesionalno obavljamo svoj posao”, rekao je Gajanin novinarima u Banjaluci povodom pisma britanskog ambasadora u BiH Džulijana Rajlija glavnom i odgovornom uredniku ATV-a.

Ambasador Velike Britanije u BiH Džulijan Rajli uputio je pismo glavnom i odgovornom uredniku ATV-a Milijani Kos u kojem je, između ostalog, naveo da je “zabrinut” zbog priloga ATV-a od 16. januara u vezi sa sankcijama koje je Velika Britanija uvela marketinškoj agenciji “Mania” jer je bila angažovana u organizaciji proslave Dana Republike Srpske.

Glavni i odgovorni urednik ATV-a Milijana Kos izjavila je da joj nije poznato da ambasador neke zemlje, za kojeg se jasno zna šta su mu obaveze, piše glavnom uredniku medija, te da je to doživjela kao direktan pritisak na profesionalan rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana