Gagović: Zabrana skupa podrške Dodiku - sračunat potez

Srna
Gagović: Zabrana skupa podrške Dodiku - sračunat potez

ISTOČNO SARAJEVO - Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović izjavio je da je zabrana skupa podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Milošu Lukiću ispred Suda i Tužilaštva BiH u Federaciji BiH sračunat potez koji govori o onemogućavanju svakog prisustva Srba u Sarajevu u znatnijem broju.

- To govori o njima i o načinu na koji razmišljaju. Dolje su ostali samo rijetki Srbi. To je sračunat potez i to sam unaprijed rekao, da će odobriti MUP, ali da neće neki drugi organ, Ministarstvo saobraćaja i tako se i desilo - istakao je Gagović.

On je rekao da je ovakva odluka očekivana.

- To se mora prihvatiti, jer ko misli drugačije živi u iluzijama. Idemo dalje, treba da razmišljamo o sebi i ne bavimo se njima - poručio je Gagović.

Iz MUP-a Sarajevskog kantona saopšteno je da je policija zabranila za sutra najavljeni protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH ispred Suda i Tužilaštva BiH “zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga”.

Predsjednik ovog odbora Đorđe Radanović podnio je 24. avgusta zahtjev za održavanje mirnog skupa 1. septembra zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Podršku Dodiku i Lukiću pružili su predstavnici udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, ali i brojnih nevladinih organizacija koji su najavili prisustvo protestima, kao i predstavnici stranaka vladajuće koalicije u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana