Gačanka Nikolina Buha za "Glas" o stanju u Izraelu: "Krile smo se u podrumu da preživimo"

Miloš Vasiljević
Foto: GS

TEL AVIV - Tek što je matični ŽOK Gacko zamijenila ovog ljeta za jedan izraelski klub, u Tel Avivu odbojkašicu Nikolinu Buhu dočekao je rat.

Nije ni u najružnijim snovima mogla zamisliti da će je nakon tople dobrodošlice, kvalitetne lige i brze adaptacije na tamošnje uslove protjerati sukob.

Večeras je sletjela na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" a za "Glas Srpske'' prenijela je utiske koliko sve to opasno izgleda u gradu iz kojeg je pobjegla. Kako kaže, na tom prostoru, prema priči lokalaca česti su sukobi, no oni tvrdi da teže nije bilo ima 50 godina.

- U Tel Avivu sam bila mjesec dana i sve do 7. oktobra je bilo kao iz bajke. Nije bilo nikakvih naznaka da će se takvo nešto desiti. Od 7. oktobra rano ujutru se oglasila prva sirena i od tada su stvari postale ozbiljne. Nismo izlazile iz stana taj dan, ne samo zbog raketnih napada, već i zbog terorista koji su napadali civile. Jedino kada se oglasi sirena, otrčimo u podrum, gdje je bilo najbezbjednije mjesto - rekla je Buha.

Dodala je da su Ambasada reagovale u najkraćem mogućem roku i omogućile im da se bezbjedno vrate kući.

- Bilo je opasno, raketni napadi terororista, nepredvidivo iz dana u dan, ali uspjeli smo da se izvučemo i uspješno evakuišemo - kazala je Buha i dodala da je trenutno odbojka ali i sport u drugom planu u toj zemlji, te se nada će sukob što prije prestati i da će se sve vratiti u normalu.

Podsjećamo, sukob Izraela i palestinskog Hamasa i nasilje koje je do sada odnijelo više od 2.000 života, ulazi u peti dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana