Evo ko su budući ministri u Vladi Srpske

Marijana Miljić Bjelovuk
Evo ko su budući ministri u Vladi Srpske

BANjALUKA - U ministarskim foteljama u ukupno 16 ministarstava u Vladi Republike Srpske ostaje pet starih, dok će 11 zauzeti novi kadrovi.

Prema ekspozeu mandatara Radovana Viškovića, kandidat SP-a Dado Dogan trebalo bi da zasjedne u fotelju ministra porodice omladine i sporta Republike Srpske.

Na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova biće postavljen Siniša Karan iz SNSD-a, a njegov stranački kolega Miloš Bukejlović na čelo Ministarstva pravde, dok će Dragoslav Kabić, takođe kadar te stranke, zasjesti u fotelju Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

Toj partiji pripašće i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, a na tu funkciju ide Savo Minić. Mistarstvo za naučno-tehnološki razvoj vodiće Željko Budimir, a Željka Stojičić Ministarstvo prosvjete i kulture. Ministarstvo privrede i preduzetništva trebalo bi da vodi Vojin Mitrović, takođe iz SNSD-a.

U foteljama ostaju i SNSD-ovi kadrovi Zora Vidović, Alen Šeranić te Zlatan Klokić na čelima ministarstava finansija, zdravlja i socijalne i zaštite te evropskih integracija i međunarodne saradnje, a kao i dosadašnja ministarka  uprave i lokalne samouprave Senka Jujić (NPS).

Na čelu Ministarstva energetike i rudarstva ostaje SP-ov Petar Đokić.

Ujedinjena Srpska  je za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju kandidovala Bojana Vipotnika.

DEMOSU će pripasti jedno ministarstvo i to saobraćaja i veza Srpske, a kandidat za tu funkciju je lider stranke Nedeljko Čubrilović.

Kandidat Pokreta za državu Sevlid Hurtić kandidat je za ministra trgovine i turizma Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana