EUFOR organizuje vježbe širom BiH

Srna
EUFOR organizuje vježbe širom BiH

SARAJEVO - Godišnja vježba Eufora "Brzi odgovor" biće održana od 24. avgusta do 16. septembra širom BiH, a svrha vježbe je da pokaže spremnost ove vojne misije i potvrdi stalnu podršku partnerima u BiH u održavanju bezbjednog i stabilnog okruženja.

Komandant Eufora Laslo Štic održao je danas, zajedno sa načelnikom Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Gojkom Kneževićem, konferenciju za novinare s ciljem informisanja građana BiH o ovoj vježbi.

Na konferenciji je navedno da će u godišnjoj vježbi učestvovati snage Eufora iz 23 zemlje već raspoređene u BiH koje će privremeno biti ojačane rezervnim snagama iz Austrije, Mađarske, Rumunije i međunarodnim mirovnim snagama iz sastava Kfora.

Tokom ove opsežne obuke, Eufor će za izvršenje svojih aktivnosti imati podršku Oružanih snaga BiH koje će obezbijediti lokacije za izvođenje obuke, saopšteno je iz Eufora.

Od 24. avgusta do 16. septembra građani BiH mogu očekivati pojačano kretanje vojnika, patroliranje i ostale aktivnosti, kao i prevoz opreme rezervnih snaga i letove helikoptera širom BiH, uglavnom na području Čapljine, Glamoča, Livna, Orašja, Pazarića, Sarajeva, Tuzle, Ustikoline, kao i na graničnim prelazima Brod, Klobuk, Metaljka i Svilaj.

Neke od ovih aktivnosti mogu biti većeg obima ili se odvijati tokom noći.

Eufor preduzima sve mjere kako bi vježba što manje uticala na javnost. Lokalne vlasti i stanovništvo će putem Euforovih timova za vezu i osmatranje i saopštenja za javnost biti na vrijeme obaviješeteni o svakom kretanju Eufora u njihovoj blizini, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana