Erdogan stigao u Sarajevo, u toku sastanak sa članovima Predsjedništva BiH

GS
Foto: Anadolija

SARAJEVO- Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan stigao je u Sarajevo i započeo svoju zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Erdogana je, uz vojne počasti, ispred zgrade Predsjedništva BiH dočekao predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Nakon svečanog dočeka uslijedio je susret sa Džafevićem i članovima Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i Željkom Komšićem.

Po završetku sastanka zvaničnih delegacija BiH i Turske u 14.00 časova predviđena je konferencija za novinare u Predsjedništvu BiH.

Za danas je predviđen i sastanak članova kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa delegacijom Turske, koju predvodi predsjednik Erdogan, a večeras će biti organizovan i poslovni forum BiH-Turska čiji je cilj unapređenje saradnje dvije zemlje u pogledu spoljnotrgovinske razmjene i zajedničkih ulaganja.

U pratnji Erdogana su, pored članova njegovog kabineta, doputovali i njegova supruga Emin Erdogan, ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu, ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, ministar kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoj, ministar nacionalne obrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar transporta i infrastrukture Adil Karaismailoglu, šef Kancelarije za namjensku industriju pri Kabinetu predsjednika Imsail Demir, predsjednik Uprave za vjerske poslove Ali Erbas te brojni predstavnici Stranke prava i razvoja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana