Erdogan: Očuvanje mira i stabilnosti BiH važni za Tursku

Tanjug
Erdogan: Očuvanje mira i stabilnosti BiH važni za Tursku

ANKARA- Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti Bosne i Hercegovine i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Ankaru, kao i da će odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Turske po ovim pitanjima biti sve jači.

Erdogan se na marginama 3. Diplomatskog foruma u Antaliji sastao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović, te predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i bošnjačkim članom Denisom Bećirovićem, prenela je Anadolija.

Iz Direkcije za komunikacije Predsjedništva Turske navedeno je da je na sastanku bilo riječi o odnosima Turske i BiH, regionalnim i globalnim pitanjima.

Erdogan je istakao da su očuvanje jedinstva, mira i stabilnosti BiH i produbljivanje odnosa između dvije zemlje veoma važni za Turksku, i da će se odlučan, iskren i konstruktivan doprinos Ankare po ovim pitanjima sve više nastaviti.

Turski predsjednik je izjavio da će se nastaviti preduzeti koraci za povećanje obima trgovinske razmjene dvije zemlje i njihove saradnje na svim poljima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana