Dodik u Parizu: SPC najznačajniji element srpskog nacionalnog identiteta

SRNA
Foto: RTRS

PARIZ- Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Parizu, nakon sastanka sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zapadnoevropskim Justinom, da je Srpska pravoslavna crkva, uz jezik i pismo, najznačajniji element srpskog nacionalnog identiteta i da bez nje ne bi bilo budućnosti za Srbe.

"Nema nacionalne i narodne države bez vjere i crkve, a to je pogotovo važno za Srbe. To pokazuje istorija, ali i sadašnjost, a pokazaće i budućnost. Uloga ove eparhije je da okupi naše ljude koji su došli ovdje i sačuva njihov identitet", rekao je Dodik za RTRS.

Episkop Justin: Srpska je zemlja svetih, čestitih i poštenih ljudi

Njegovo preosveštenstvo episkop zapadnoevropski Justi zahvalio je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku što je tokom radne posjete Francuskoj obišao crkvu Svetog Save u Parizu, te poručio da je Srpska zemlja svetih, čestitih i poštenih ljudi.

"Želim prije svega da vam se zahvalim na časti i poštovanju koje ste nam iskazali svojim dolaskom. Želim od sveg srca da vas pozdravim i izrazim poštovanje i ljubav, kao i beskrajnu zahvalnost cjelokupnom srpskom narodu u Republici Srpskoj, koja je mala geografski i teritorijalno, ali je možda najveća jer je zemlja svetih, čestitih i poštenih ljudi", rekao je episkop Justin.

Predsjednik Republike Srpske posjetio je danas crkvu Svetog Save u Parizu, gdje ga je dočekao episkop Justin.

Dodik boravi u radnoj posjeti Francuskoj, a za sutra je predviđen sastanak u francuskom Senatu.

Zajedno sa predsjednikom Srpske u posjeti Francuskoj je i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana