Elek otkrio ko je dao nalog da se nastavi snabdijevanje Sarajeva gasom

Srna
Elek otkrio ko je dao nalog da se nastavi snabdijevanje Sarajeva gasom

ISTOČNO SARAJEVO - Direktor "Sarajevo-gasa" Istočno Sarajevo Nedeljko Elek potvrdio je za Srnu da je jutros nastavljeno normalno snabdijevanje Sarajeva prirodnim gasom.

Elek je rekao da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik juče u večernjim časovima dao nalog da jutros od 8.00 bude nastavljeno snabdijevanje Sarajeva gasom.

On je naglasio da je lično bio protiv, ali da je stav Vlade i predsjednika Srpske bio da građani ne treba da ispaštaju zbog ponašanja kompanije "Energoinvest" i neplaćanja gasa.

Elek je rekao da Federacija BiH 100 odsto zavisi od ruskog gasa, kako stanovnišvo, tako i privreda, i naglasio da taj entitet ima najpovoljniju cijenu koju imaju i Republika Srpska i Republika Srbija, i to zahvaljajući sporazumu predsjednika Dodika i ruskog predsjednika Rusije Vladmira Putina.

"Ova situacija u potpunosti je ogolila spoljnu politiku FBiH jer je, pokazala da političko Sarajevo nema nijednog prijatelja, s obzirom da im se juče niko nije javio i ponudio pomoć", istakao je Elek, ističući da im je opet pomogla Republika Srpska.

Elek je podsjetio da je isporuka gasa obustavljena, jer u FBiH nisu platili fakture, a odbijali su da razgovaraju o tome.

"Kada je obustavljena isporuka gasa, odmah su se javili i htjeli da razgovaraju, a sve do tada su ignorisali naše pozive i upozorenja", naveo je Elek.

On je rekao da bi danas u 10.00 časova u Istočnom Sarajevu trebalo da bude nastavljen razgovor sa direktorom sarajevskog "Energoinvesta" Mirzom Ustamujićem, u prisustvu predstavnika Regulatorne agencije Republike Srpske, kako bi se riješila ova situacija.

Elek je ponovio da ne može Sarajevo imati plinb, a da "Energoinvest" ne plaća fakture. "To se mora riješiti", poručio je Elek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana