Egić: Srbi pamte svoje, a poštuju i tuđe žrtve

SRNA
Egić: Srbi pamte svoje, a poštuju i tuđe žrtve

BIHAĆ - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je danas da Srbi pamte svoje žrtve, a poštuju i tuđe, te da nikada neće skrnaviti spomen-obilježja na stratištima na području Srpske, niti Federacije BiH /FBiH/.

Egić, koji je danas u Garavicama u svojstvu izaslanika predsjednika Srpske prisustvovao obilježavanju 83 godine od ustaškog zločina nad 12.000 Srba, rekao je da ratnoj zastavi BiH ne priliči da bude na ovako svetom mjestu.

On je naveo da je u Drugom svjetskom ratu na širem području Bihaća prema određenim podacima stradalo 12.000, a da prema podacima britanskih obavještajnih službi to je bilo skoro 15.000 uglavnom Srba, a manjim dijelom Jevreja.

"Nažalost, svjedoci smo i danas kako nas ovdje dočekuju i sa kakvim se provokacijama susrećemo", rekao je Egić ukazujući na postavljanje ratne zastave BiH u Spomen-parku Garavice.

Egić je dodao da i pored svih apela koji su upućeni nadležnim federalnim institucijama, kantonalnim i vlastima grada Bihaća, zastava nije uklonjena.

On je zapitao kakva se to poruka šalje Srbima u FBiH i BiH.

"To sigurno nije način i dobar model suživota. Jedan narod ne poštuje žrtve drugog pa čak ni na ovako strašnom mučilištu", naglasio je Egić.

Egić je rekao da druga dimenzija ove provokacije može biti traženje reakcije s druge strane, što on ne voli i ne podržava.

"Nisam za to da se jedni drugima svetimo i radimo slične stvari, nego jednostavno da spustimo loptu i da barem na ovakvim mjestima odamo počast žrtvama ne gledajući ko je tu i šta će se dešavati u budućnosti", naglasio je on.

U Garavicama kod Bihaća danas su obilježene 83 godine od ustaškog zločina nad 12.000 Srba, među kojima je bio veliki broj djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana