Egić pozvao borce da se odreknu jedne KM od mjesečnog dodatka

GS
Egić pozvao borce da se odreknu jedne KM od mjesečnog dodatka

BANjALUKA – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić predložio je borcima u Republici Srpskoj da se na dobrovoljnoj osnovi odreknu po jedne KM od mjesečnog boračkog dodatka, kao znak solidarnosti sa procesuiranim srpskim borcima pred Sudom BiH i Tužilaštvom BiH.

-Prijedlog je da se od mjesečnog boračkog dodatka dobrovoljno odričemo po jedne KM, kao znak solidarisali procesuiranim srpskim borcima, kojima bi sredstva bila doznačena putem lokalnih boračkih organizacija - dodao je resorni ministar.

Naglasio je da su procesuirani borci stavljeni na optuženičku klupu, a da je pitanje i da li će na tom mjestu "već sutra biti neko od nas.."

-..Jer pravde u političkom Sarajevu za Srbe nema! Kao borac Vojske Republike Srpske, neko ko je bio ranjen  braneći granice naše otadžbine, a danas kao ministar u Vladi Republike Srpske, istrajaću da dođemo do konačnog rješenja u finansijskoj pomoći  za srpske borce koji su procesuirani pred Sudom BiH i Tužilaštvom BiH. Poražavajuća je činjenica da se u ovim institucijama sudi samo srpskom narodu, što je razlog više da ustanemo svi i pomognemo ljudima koji su branili Srpsku - napisao je Egić.

On je podsjetio da je u 2023. godini za procesuirane borce izdvojeno pola miliona KM iz kabineta predsjednika Republike Srpske, a da je u 2022. i 2021. godini isti iznos uplatila Vlada Srpske.

-Troškovi odbrane, odlazaka na ročišta, porodice koje ostaju nezaštićene, razlozi su da ustanemo svi. Hrabrost i srpska solidarnost u najtežim trenucima dali su nam SLOBODU, vrijeme je da isto to pokažemo i danas, zajedničkim snagama stanemo u odbranu srpskih boraca i poručimo - NISTE SAMI - zaključio je Egić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana